Rågmjölspasta med salviapesto
och krispig speckskinka

Svårighetsgrad: medel – Tillagningstid: 20 minuter

INGREDIENSER FÖR 4 PERSONER

TILL TAGLIOLINIPASTAN:
200 grågmjöl
175 gvetemjöl, tipo 0
3ägg
2äggula
35 g durumvetemjöl
TILL PESTON:
50 gbladpersilja utan stjälkar
40 gpinjenötter
50 griven parmesan
1vitlöksklyfta
4salviablad
200 mlmild olivolja
 Salt och peppar
GARNERING:
12 skivor Südtiroler Speck SGB

TILLAGNING

TAGLIOLINIPASTAN: blanda rågmjöl, vetemjöl och durumvetemjöl väl och placera blandningen på en ren arbetsyta och gör en urgröpning i mitten för ägget. Blanda till pastadegen för hand, plasta in den med folie och låt vila i kylskåp i en timme.
PESTON: tillredningen ska göras med kylda ingredienser. Mixa olivoljan med pinjenötter, vitlök, bladpersilja och salvia. Lägg blandningen i en skål, tillsätt parmesan och salta och peppra efter smak.
Stek Südtiroler Speck SGB i 180 °C ugnsvärme med lite olivolja tills den blir krispig. Låt den sedan torka på en bit hushållspapper. Kavla ut pastan med lite mjöl, skär i cirka 25 x 15 cm stora bitar. Rulla ihop dessa och skär i tunna strimlor med en kniv.
Koka tagliolinipastan i 2–3 minuter, häll av i durkslag och fräs lätt i en stekpanna med peston och lite av kokvattnet. Lägg upp pastan på tallrikar och garnera med den krispiga speckskinkan.

VIN: Alto Adige DOC Sauvignon
Ett välbalanserat vitt vin med bouquet av fläderblom och vinbär.

Du måste vara myndig för att besöka europakvalitet.eu.

Vår webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Har du fyllt 25 år?