Südtiroler Speck SGB

Südtiroler Speck SGB är unik tack vare tillverkningsregeln som gått från generation till generation: ”lite salt, lite rök och mycket frisk luft”.

Den europeiska märkningen SGB (skyddad geografisk beteckning) garanterar produktens kvalitet och uppfyllandet av specifika krav kring beredningsområde och bearbetningsmetod som bestämts av den EU-godkända produktspecifikationen, vilka efterlevs av Consorzio Tutela Speck Alto Adige och övervakas av ett oberoende kontrollorgan. Südtiroler Speck SGB är en omisskännlig lättrökt charkuteriprodukt som är lagrad utomhus och produceras i hela Sydtyrolen, med utvalda råvaror och endast med hjälp av traditionella tillverkningsmetoder.

TILLVERKNINGEN

  1. Urval och bearbetning av råvaran: de urbenade grislåren, som först genomgår stränga kvalitetskontroller, trimmas noggrant enligt traditionell metod;
  2. Saltning och smaksättning: skinkan behandlas torr medkryddblandning;
  1. Kallrökning: i för ändamålet avsedda lokaler med bokträ och temperaturer på högst 20 °C;
  2. Lagring: i miljö med temperatur på 10–16 °C och luftfuktighet på mellan 55 och 90 %;
  3. Kvalitetskontroll: endast när produkten har genomgått alla kontroller får den garantimärkningen ”Südtiroler Speck SGB”.

Garanterade produkter med certifieringarna SUB
och SGB som produceras i Sydtyrolen

Du måste vara myndig för att besöka europakvalitet.eu.

Vår webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Har du fyllt 25 år?